ProbioBALANCE, Bifidobacterium FORTE Balance NO FOSS, 20 mld. x 60 vege caps.
Cena: 89,90 zł
Cena netto: 83,24 zł
Producent: ProbioBalance by Aliness®
Bifidobacterium FORTE Balance NO FOSS, 20 mld. 60 kapsułek Vege
Suplement diety
Składniki | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
MICROENCAPSULATED PROBIOTIC BLEND: | 20*109 cells | 40*109 cells |
Bifidobacterium breve BR03 | 8*109 cells | 16*109 cells |
Bifidobacterium animalis lactis BS01 | 6*109 cells | 12*109 cells |
Bifidobacterium bifidum BB01 | 4*109 cells | 8*109 cells |
Bifidobacterium infantis BI02 | 1*109 cells | 2*109 cells |
Bifidobacterium longum BL03 | 1*109 cells | 2*109 cells |
Składniki: Bifidobacterium breve BR03, Bifidobacterium animalis lactis BS01, ifidobacterium bifidum BB01, Bifidobacterium infantis BI02, Bifidobacterium longum BL03, otoczka bakterii: estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, otoczka kapsułki (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).
ProbioBalance by Aliness® Bifidobacterium Balance zawiera mix pięciu szczepów bakterii z rodziny Bifidobacterium.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie podczas posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety ProbioBalance by Aliness® Bifidobacterium FORTE Balance NO FOSS zawiera 20 miliardów bakterii w każdej kapsułce. Każda bakteria została pokryta podwójną warstwą lipidową zapewniającą skuteczną barierę i umożliwiającą bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym, gdzie ma wykazywać swoją aktywność biologiczną.
Warunki przechowywania: Produkt może być przechowywany w warunkach pokojowych.
Chłodzenie wydłuży okres przydatności do spożycia. Należy unikać temperatur powyżej 25 °C.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
W celu zapewnienia najwyżej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok. 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.
** Zastosowanie mikrokapsułkowanych bakterii kwasu mlekowego wymaga specyficznej, opatentowanej metody analizy, dostępnej u producenta, w celu ilościowego określenia żywych komórek bakterii (cytometrii przepływowej). Patent no RM2009A000591