ProbioBALANCE, Bifidobacterium FORTE Balance NO FOSS, 20 mld. x 60 vege caps.

Kup teraz

Cena: 89,90 zł
Cena netto: 83,24 zł

Producent: ProbioBalance by Aliness®
Bifidobacterium FORTE Balance NO FOSS, 20 mld. 60 kapsułek Vege

Suplement diety

Składniki1 kapsułka2 kapsułki
MICROENCAPSULATED PROBIOTIC BLEND:20*109 cells40*109 cells
   Bifidobacterium breve BR038*109 cells16*109 cells
   Bifidobacterium animalis lactis BS016*109 cells12*109 cells
   Bifidobacterium bifidum BB014*109 cells8*109 cells
   Bifidobacterium infantis BI021*109 cells2*109 cells
   Bifidobacterium longum BL031*109 cells2*109 cells
(1*109 cells =1 miliard)

Składniki: Bifidobacterium breve BR03, Bifidobacterium animalis lactis BS01, ifidobacterium bifidum BB01, Bifidobacterium infantis BI02, Bifidobacterium longum BL03, otoczka bakterii: estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, otoczka kapsułki (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).

ProbioBalance by Aliness® Bifidobacterium Balance zawiera mix pięciu szczepów bakterii z rodziny Bifidobacterium.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie podczas posiłku.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Suplement diety ProbioBalance by Aliness® Bifidobacterium FORTE Balance NO FOSS zawiera 20 miliardów bakterii w każdej kapsułce. Każda bakteria została pokryta podwójną warstwą lipidową zapewniającą skuteczną barierę i umożliwiającą bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym, gdzie ma wykazywać swoją aktywność biologiczną.

Warunki przechowywania: Produkt może być przechowywany w warunkach pokojowych.

Chłodzenie wydłuży okres przydatności do spożycia. Należy unikać temperatur powyżej 25 °C.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

W celu zapewnienia najwyżej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok. 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.

** Zastosowanie mikrokapsułkowanych bakterii kwasu mlekowego wymaga specyficznej, opatentowanej metody analizy, dostępnej u producenta, w celu ilościowego określenia żywych komórek bakterii (cytometrii przepływowej). Patent no RM2009A000591