ProbioBALANCE, Rhamnosus GG Balance 5 mld. x 30 vege caps.

Kup teraz

Cena: 34,90 zł
Cena netto: 32,31 zł

Producent: ProbioBalance by Aliness®
Rhamnosus GG Balance 30 kapsułek Vege

Suplement diety
*Utrzymanie prawidłowego funkcjonowania jelit

Składniki1 kapsułka2 kapsułki (porcja dzienna)
Prebiotyk – Polisacharyd Fibregum™ Bio LAW(aw<0,2%)100 mg200 mg
Babka Lancetowata – ekstrakt (PlantagoLanceolata)20 mg40 mg
MICROENCAPSULATED PROBIOTIC BLEND:5*109 cells10*109 cells
   Lactobacillus rhamnosus GG5*109 cells10*109 cells
(1*10cells =1 miliard)

Składniki: Prebiotyk – Polisacharyd Fibregum™ Bio LAW (aw<0,2%), Babka Lancetowata – ekstrakt (Plantago Lanceolata), Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, otoczka bakterii: estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).

*Babka Lancetowata przyczynia się do utrzymania normalnego funkcjonowania jelit.

ProbioBalance by Aliness® Rhamnosus GG Balance posiada wyłącznie jeden szczep bakterii Lactobacillus rhamnosus GG.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie podczas posiłku.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany, jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Suplement diety ProbioBalance by Aliness® Rhamnosus GG Balance zawiera 5 miliardów bakterii w każdej kapsułce. Każda bakteria została pokryta podwójną warstwą lipidową zapewniającą skuteczną barierę i umożliwiającą bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym, gdzie ma wykazywać swoją aktywność biologiczną.

Warunki przechowywania: Produkt może być przechowywany w warunkach pokojowych.

Chłodzenie wydłuży okres przydatności do spożycia. Należy unikać temperatur powyżej 25 °C.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

W celu zapewnienia najwyższej, jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego, czyli ok. 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.

** Zastosowanie mikrokapsułkowanych bakterii kwasu mlekowego wymaga specyficznej, opatentowanej metody analizy, dostępnej u producenta, w celu ilościowego określenia żywych komórek bakterii (cytometrii przepływowej). Patent no RM2009A000591